Winkelwagen
Terug

42 jaar

"Genieten van eten en toch afvallen: dit is hoe ik het doe!*"

Na mijn tweede zwangerschap, zo’n twaalf jaar geleden, kwam ik geleidelijk steeds wat meer aan. Ik heb allerlei diëten geprobeerd en viel hier zeker mee af, maar na het einde van het dieetprogramma werd ik zelfs weer iets zwaarder dan daarvoor. Ik sportte door de jaren heen regelmatig, maar snackte daarbij ook veel en at vaak vet eten. Eten hoort voor mij dan ook bij gezelligheid, maar helaas ook bij verdriet, onrust en stressvolle periodes in het leven.

Zo wil ik niet oud worden

Ik nam me in deze jaren, tussen het diëten door, regelmatig voor om me neer te leggen bij mijn gewicht en om tevreden te zijn met mijn lijf. Maar altijd kwam er weer dat moment dat ik mezelf in een weerspiegeling van een winkelruit zag, op een schoolfoto of gewoon thuis voor de spiegel en dan besefte ik me dat ik niet gelukkig werd van mijn eigen verschijning. Daarbij was ik vaak moe en liep ik tegen steeds meer lichamelijke belemmeringen aan, zoals de constatering dat ik niet eens meer m’n eigen teennagels kon lakken.

Vooral deze belemmeringen hebben mij doen beseffen dat ik op deze manier niet oud wil worden. Dat was de reden dat ik heb besloten me te richten op gezondere eetgewoonten en meer lichamelijke beweging. Op zoek naar ‘dé’ passende oplossing kwam ik via een oude schoolvriendin in aanraking met PS. food & lifestyle. Een nieuwe weg met nieuwe kansen!

De eerste stapjes zijn gezet

De eerste periode moest ik erg wennen aan het feit dat ik veel minder suikers tot mij nam, mijn lichaam moest flink omschakelen. Ik had last van een zogenoemde ‘ketogriep’, dagen met flinke hoofdpijn waren helaas geen uitzondering: doorzetten dus! Na ongeveer een week of twee bemerkte ik echt resultaat, ik voel me lekkerder in mijn vel en inmiddels ook al best wat overtollige kilo’s kwijt!

Wat ik wel lastig vond, is dat het wel even heeft geduurd voordat men in mijn naaste omgeving kon zien dat de kilo’s eraf vlogen. Maar toen dat op een gegeven moment veranderde waren de complimentjes niet van de lucht!

Gewoon lekker eten

Ik heb met de diversiteit aan producten die PS. food & lifestyle biedt nooit echt honger gehad en geniet ook steeds meer van de lekkere tussendoortjes. Het fijne aspect van bijvoorbeeld het avondeten is dat ik gewoon met de rest van het gezin mee kan eten, maar dan kies ik voor mezelf bijvoorbeeld de PS. food & lifestyle wrap of pasta.

Ik vond het wel lastig en ook spannend om weer eens met vriendinnen uit eten te gaan. Vooral om niet in de verleiding te komen van al het lekkers op de menukaart. Ik besloot vooraf online de menukaart te bestuderen om te kijken wat er binnen mijn voedingspatroon paste. Mijn grootste eye-opener is dat zo’n sporadisch uitje prima kan tijdens het PS. food & lifestyle programma.

Wat een geweldig gevoel

Ik was zo trots als een pauw toen mijn eerste doel was bereikt: achttien kilo kwijt in vier maanden tijd! Oh zo blij dat ik deze mogelijkheid heb aangegrepen en mijzelf opnieuw de kans heb gegeven. Het wekelijkse weegmoment en de motivatie van de coach biedt mij nog steeds veel steun. Ik richt me nu, met de fijne begeleiding van mijn coach, op het behalen van mijn volgende doel: nog eens vijftien kilo aan extra gewicht kwijtraken!              

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer