Winkelwagen
Terug

57 jaar

Dit gunde ik mijzelf!*

Tien jaar geleden wilde ik er al wat kilo’s af hebben. Ik woog toen 73 kg. Ik probeerde op allerlei manieren te lijnen, maar kwam steeds sneller en meer kilo’s aan wanneer ik mijn lijnpoging staakte.

Ik kon mezelf niet meer zien in de spiegel, vond mezelf niet mooi en keek dus gewoon maar niet meer in de spiegel. Eigenlijk had ik het een beetje opgegeven. Ik dacht dat ik blij mocht zijn als er niet te veel extra kilo’s bij kwamen. Ondertussen kwam ik wel steeds meer bij en woog ik uiteindelijk 93 kg. Ook droeg ik alleen nog maar kleedjes, omdat broeken niet meer lekker zaten.

Ik dacht dat ik het niet zou halen

Ik kwam iemand tegen die het PS. food & lifestyle programma had gevolgd en haar ervaring met me deelde. Ze vertelde hoe ze in een jaar tijd 25 kg was vermagerd en liet me een foto van toen zien. Ik zag, bij wijze van spreken, mezelf in die foto. 

Ze vertelde me dat het prijzig was maar succesvol en dat de begeleiding doorging, ook als je je doel had bereikt. Zij was het bewijs. Dit werd mijn kans, dit gunde ik mezelf! Dus dat ging ik doen, bij een PS. food & lifestyle coach bij mij in de buurt. Mijn streefgewicht was 75 kg maar stiekem dacht ik dat ik dat niet zou halen. Toch ging ik ervoor.

Mijn nieuwe eetpatroon beviel me

Het was even wennen aan de nieuwe producten, maar de mooie doos die ik bij de intake mee naar huis nam maakte het ook spannend en uitdagend om te starten. Bovendien deed iedere week het gesprek met mijn coach me goed. 

Het moeilijkste voor mij was geen alcohol drinken, maar ook dit lukte me. Het koken was soms een uitdaging, ook omdat ik niet altijd de zin kon maken, maar eigenlijk heb je zo iets lekkers en gezonds op tafel staan. Ik voel me daarna ook een stuk beter

Meteen merkte ik dat deze manier van eten een stuk beter beviel: tijdens mijn wandeling na het eten hoefde ik niet dat opgeblazen gevoel ‘weg te lopen’, dat was er niet meer. Ik had bovendien snel al meer energie. Het afvallen ging regelmatig, wekelijks was er steeds ongeveer een kilo vanaf.  

Tijdens het fietsen zat mijn buik niet meer in de weg, ik kon mijn schoenen strikken zonder benauwd te worden en had geen last meer van mijn knieën. Dit proces ging best snel! Toen er tien kilo af was kreeg ik een cadeautje: dat was fijn en gaf me een boost.

Ik voel me sterk, zelfverzekerd en mooi

En ineens kon ik mezelf weer zien in de spiegel. Ik ben best mooi! Nooit eerder had ik dit zo gezien. 

Op vakantie kon ik ineens gewoon makkelijk bewegen op een zeilboot. Dat zou ik daarvoor niet doen omdat mijn lijf niet lekker bewoog en ik steeds knel zat. Maar nu kon ik bukken, ergens overheen klimmen en me soepel over de boot bewegen. Echt een eyeopener. 

Toen ik onder de 70 kg kwam besloten we dat het doel 25 kg eraf zou worden, een mooi rond getal. En dat punt is nu bereikt! Ik weeg nu 68 kg en heb een nieuwe garderobe, want ik draag nu maat M in plaats van XL. Ik voel me energiek, sterk, zelfverzekerder en best mooi. 

Door naar de volgende fase

Het koken gaat steeds makkelijker en ik ken mijn favorieten. Zo ben ik dol op de spruiten-ovenschotel (ook tussen de middag) en maak ik graag het recept fusilli met knoflookgarnalen voor mezelf en voor de gasten met gewone pasta. Zo gaat het erg goed.  

Mijn lievelingsproduct is de intense chocolade reep, héérlijk!

Ik ben nu in de tweede fase en geniet inmiddels weer van brood en fruit. Ik ben blij dat ik nog een hele periode begeleiding van mijn coach krijg. Ik ben goed op weg! Soms laat ik het dieet even wat gaan en pak ik het de volgende dag gewoon weer op. Dat werkt goed voor mij. 

Ik hoop dat mijn verhaal je helpt om ook te gaan veranderen met begeleiding. 

Ik hoop dat mijn verhaal je helpt om ook de stap naar verandering te zetten. Je bent het waard, net als ik!

 

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor
Deborah Steenackers, 38 jaar "Slank en stralend de zomer in*"

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Natalie Leenstra-Drost, 48 jaar "Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als afgelopen jaar!*"

Gelukkig bestaat het programma niet uit maaltijd vervangende shakes, en kan je eigenlijk best ‘normaal’ eten, waaronder ook lekkere repen als tussendoortje.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer