Winkelwagen
Terug

50 jaar

Die laatste kilo's gaan ook nog lukken!*

Waarom heb je ervoor gekozen om te gaan vermageren en hoe is je dit bevallen?

Mijn hele leven worstel ik al met mijn gewicht. Vaak hield dit verband met stress of intens verdriet. Eten was mijn hele leven al een troost, een vervanger van een gevoel van veiligheid en liefde. Ik kon huilend op de bank een hele zak chips opeten en me daarna nog ongelukkiger voelen. Maar op het moment zelf was het een troost. Vaak at ik ook zeer onbewust. Puur functioneel. Na mijn zwangerschap en zeer traumatische periode in mijn leven was ik ruim dertig kilo te zwaar en diep ongelukkig. Ook had ik inmiddels ontdekt dat mijn grote valkuil koolhydraten was. Geen remmingen, geen “vol” gevoel en alleen maar gaten in mijn ziel vullen daarmee.

Tot ik een paar jaar geleden besloot om het roer om te gooien. Maar eerst heb ik mijn psyche aangepakt met therapie en orde op zaken gesteld in mijn privéleven. Want dat is wel een aanrader: je moet er wel klaar voor zijn om met het programma te starten en krachtig in je schoenen staan. Uiteindelijk was ik klaar om mijn lichaam aan te pakken. Ik kreeg een tip van een vriendin die met PowerSlim veel succes had behaald op redelijk korte tijd. Haar verhaal sprak me aan.

Ik ben nu bijna twee jaar bezig bij mijn coach. Het is niet altijd even makkelijk omdat ik ook enorm kan genieten van gezelligheid en leuke dingen doen en daar zit voor mij al snel een lekker drankje bij of lekker eten. Dus het gewenste gewicht bereiken is de laatste maanden niet makkelijk omdat de laatste kilo’s nu eenmaal moeilijker lijken en ik af en toe uit ketose raak. Maar ik heb al een enorme winst bereikt met PowerSlim, ik ben al 27 kilo lichter! Die laatste 5 kilo gaat ook nog lukken!

Hoe voelt het om het gewicht te hebben dat je nu hebt? Wat voor impact heeft dit voor jou in het dagelijkse leven?

Ik voel me letterlijk en figuurlijk lichter en gelukkiger. Ik heb veel energie en kan weer leuke kleren aan. Mijn zelfvertrouwen is enorm toegenomen en ik voel me privé op een hele fijne plek. Dit is echt de kers op de taart. Zonder schaamte in mijn bikini in het zwembad… geweldig! Ik ben ook liever en geduldiger naar mijn zoontje en dat heeft een weerslag op de sfeer thuis. Ik ben mijn lichaam weer beter gaan behandelen en ben liever en aardiger naar mijzelf.

Ook weet ik precies hoeveel vet ik ben kwijtgeraakt. Om dat letterlijk te zien met een vet-model was een schok en daardoor weet ik nu wat ik in mijn lichaam heb gestopt. Mijn gezondheid is beter en vooral het vet rondom mijn organen is enorm afgenomen.

Zou je anderen aanraden om te vermageren met het PowerSlim programma? Waarom wel of niet?

Ja, zeker als je gevoelig bent voor koolhydraten. Je leert heel veel over voeding en waarom je lichaam op bepaalde voeding op een bepaalde manier reageert. Bovendien zijn de producten erg lekker en is het heel goed vol te houden. Je mag echt veel en omdat je zo vaak een eetmoment hebt, had ik geen hongergevoel. Ik hou van controle in mijn leven en door goed te plannen houd je het overzicht en voelt een moment van zondigen nooit als een totaal verloren dag. Het enige minpuntje is wellicht de prijs van de producten.

Zou je anderen aanraden om een afspraak te maken bij een coach? Waarom wel of niet?

Jazeker! De begeleiding van de coaches is top en ze zijn erg betrokken bij je. Ook handig is het app-contact en de vele recepten die gedeeld worden. Wel raad ik mensen aan dit alleen te doen als je er echt klaar voor bent. Je moet sterk in je schoenen staan en goed weten waarom je teveel of verkeerd eet. Oftewel, ken je valkuilen en pak eerst je psychische problemen aan als dat in je weg staat.

Welke toegevoegde waarde hebben de coaches voor jou gehad?

Zij gaven mij kennis over mijn lichaam. Ze leerden me begrijpen waarom je bepaalde dingen doet. Mijn coaches hadden geen oordeel als het wat minder gaat maar alleen maar positieve ondersteuning en ze zijn er altijd voor me!

Wat is je favoriete product? 

De Red Fruit reep en de soja rijst.

Welk kledingstuk pas je nu weer wat voorheen te strak zat of niet paste?

Mijn motorpak!

Wat is je nieuwe favoriete kledingstuk?

Mijn strakke zwarte “biker” broek van Vero Moda.

Wat is het grootste compliment dat je van iemand ontvangen hebt sinds je bent vermagerd?

“Jeetje meid, je straalt weer helemaal!” En mijn zoontje gaf mij een keer een knuffel en riep verbaasd uit: “Mam, ik kan mijn armen nu helemaal om je heen doen...!”.

Van welke dingen kan je nu weer (meer) genieten, waar je voorheen tegen gehouden werd door je gewicht?

Uitgaan, winkelen, naar het zwembad of het strand, uit eten gaan, leuke dingen doen…alles eigenlijk! Ik durf er weer op uit. Ik kan weer genieten van een vakantie met mijn zoontje waarbij mijn eigen onzekerheid geen stempel meer drukt op de sfeer.

Welke belangrijke (levens)veranderingen heb je nog meer ondergaan, naast je gewichtsafname?

Therapie (EMDR) voor het verwerken van een groot trauma. Ik heb een nieuwe baan en ben nu financieel onafhankelijk en ik heb geen stress en verdriet meer. Omdat ik zelf weer gelukkig ben, heeft dat effect op alles om mij heen. Op mijn kind, op mijn werk en op mijn familie en vrienden. Mijn leven is 100% getransformeerd. En zeer recent heb ik zelfs weer een nieuwe (oude) liefde gevonden waar ik nu fijne momenten mee kan delen. En dat alles in 2 jaar tijd!

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd gedurende jouw afvaltraject?

Wat koolhydraten voor effect hebben op je stofwisseling, wat hormonen (o.a. stress hormonen) met je gewicht kunnen doen en je gehele metabolisme. Ik heb ook geleerd wat volhouden is en dat je vaker, maar anders moet eten. En dat controle en planning heel belangrijk is! 

 

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor
Deborah Steenackers, 38 jaar "Slank en stralend de zomer in*"

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Natalie Leenstra-Drost, 48 jaar "Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als afgelopen jaar!*"

Gelukkig bestaat het programma niet uit maaltijd vervangende shakes, en kan je eigenlijk best ‘normaal’ eten, waaronder ook lekkere repen als tussendoortje.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
div> div> div>
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer