Winkelwagen
Terug

41 jaar

Dat het niet lukte leverde veel frustratie en onbegrip op*

Ik was altijd al aan het jojo'en. Telkens kocht ik weer een ander boekje en begon ik met een nieuwe methode die wel zou werken... Een paar kilo ging er altijd wel vanaf, maar het was nooit een blijvend resultaat. Dit leverde veel frustraties en onbegrip op. Op een gegeven moment had ik zelf een eetpatroon samengesteld van allerlei methodes en internetonderzoeken en at ik heel weinig en eenzijdig. 

Een gezondere levensstijl had ook een andere reden. Circa drie jaar geleden kon ik nog geen 500 meter lopen zonder pijn in m'n benen te krijgen. Er zijn allerlei tests uitgevoerd, maar niemand kon iets vinden. Wel werd er aangegeven dat het geen kwaad zou kunnen om een paar kilo te vermageren. Ik kreeg een traject bij de fysio en daar moest ik regelmatig op de weegschaal staan, dat vond ik heel confronterend. Ik ben toen op eigen kracht 13 kilo vermagerd door koolhydraatarm te eten, maar in de loop van de jaren waren er ook weer wat kilo's bijgekomen.

Begin 2019 heb ik besloten dat ik de pijn in m'n benen moest gaan accepteren en dat ik er doorheen moest gaan lopen. Als doel had ik een wandeltocht van 40 km in de regio gesteld: ik had dan nog 6 maanden om te trainen en ik ging er vanuit dat ik daardoor ook zou gaan afvallen. Dit was echter niet het geval. Mijn man zei: 'Ga eens praten met een diëtist want zoals je nu eet, kan het niet gezond zijn'. Zo ben ik in maart 2019 bij een PowerSlim coach bij mij in de buurt beland. Ze vertelde me over het PowerSlim programma en dat klonk makkelijk, duidelijk én lekker. Dat ik iedere week een afspraak had met mijn coach was voor mij een goede stok achter de deur.

De knop ging om en de eetmomenten waren heel bewuste momenten. Elke zondag maakte ik een weekmenu op basis van de PowerSlim recepten en zorgde ik voor zo veel mogelijk afwisseling. Ik kocht voor de hele week de benodigde boodschappen zodat er niets 'fouts' in kon sluipen. Door er zo bewust mee bezig te zijn, heb ik eten helemaal losgekoppeld aan emoties. En ik ben me er van bewust geworden hoe vaak ik toch onbewust iets in m'n mond stopte. 

Mijn eetpatroon was veel onderwerp van gesprek. Ik ga vaak buiten de deur eten en heb gemerkt dat ik net zo veel van een lunch of diner geniet zonder dat ik bijvoorbeeld een stokbroodje met kruidenboter, frietjes of iets anders vets eet. Op het werk deed ik niet meer mee met de lunch-meetings maar nam ik mijn eigen lunch mee. Soms vonden m'n collega's mijn lunch er lekkerder uitzien dan de broodjes die zij kregen. 

De knop was vanaf het begin helemaal om en ik heb bijna geen lastige momenten gehad. Vooraf heb ik heel bewust de keuze gemaakt om een paar keer een weekend wat minder streng te doen en daardoor waren de rest van de maanden prima vol te houden. Omdat het zo goed ging heb ik besloten mijn streefgewicht nog wat te verlagen. In totaal ben ik bijna 24 kilo vermagerd, dat had ik nooit verwacht!

En wat denk je? Ik voel me zo goed nu! De tocht van 40 km hebben we volbracht en we zijn zelfs aan het trainen voor een wandeltocht van 110 km met eigen bepakking in Noord-Zweden. Ook ben ik begonnen met krachttraining.

Het fijne aan PowerSlim is dat de begeleiding ook nog blijft nadat je je doel hebt bereikt. Ik ga niet meer elke week naar mijn coach, maar zo'n twee keer per maand hebben we een consult met meetmoment om er voor te zorgen dat ik niet ga jojo'en en dan kunnen we meteen bespreken hoe het eten gaat en hoe dit afwisselend kan blijven.

Het moment dat ik naar fase 2 ging vond ik wel lastig. De PowerSlim producten zijn zo makkelijk! Per portie afgewogen en verpakt en dus makkelijk mee te nemen. Nu sta ik wat langer in de keuken om zelf tussendoortjes te maken en moet ik heel bewust dit ook meenemen in het weekmenu en de weekboodschappen. Ik maak nog steeds elke zondag het menu voor de hele week zodat ik niet spontaan in de winkel hoef te bedenken wat ik die avond wil eten. Daar schuilt voor mij het gevaar: het gemak van pakjes en zakjes.

Het is zo fijn om wekelijks te kunnen sparren met je coach en samen door te nemen wat handige keuzes zijn. De website en het boek bevatten voldoende recepten om het afwisselend te houden. En het assortiment aan tussendoortjes is heel groot waardoor dit ook afwisselend is en je veel kunt uitproberen. Ik eet nu veel gevarieerder, bewuster en gezonder. Dank je wel!

 

Zoek een coach

Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een PS. food & lifestyle coach bij jou in de buurt.

Zij gingen je voor
Deborah Steenackers, 38 jaar "Slank en stralend de zomer in*"

Tijdens het intakegesprek ging ik ook op de weegschaal voor een lichaamsmeting. Ik wist al wel dat mijn gewicht niet zo goed was, maar het zwart op wit zien staan en vooral de verhoudingen vet, vocht en spieren vond ik best confronterend.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
Natalie Leenstra-Drost, 48 jaar "Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als afgelopen jaar!*"

Gelukkig bestaat het programma niet uit maaltijd vervangende shakes, en kan je eigenlijk best ‘normaal’ eten, waaronder ook lekkere repen als tussendoortje.

Lees meer * Dit resultaat is persoonsgebonden, meer informatie in de disclaimer
* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, vanwege wetgeving worden er geen voor-foto’s getoond en zijn claims die de mate van gewichtsverlies bevatten verwijderd, meer informatie in de disclaimer